Liposuctie en afvallen

Liposuctie en afslanken

Er zijn nogal wat verschillende manieren om af te vallen. Wanneer je om medische redenen wilt afvallen is het in de meeste gevallen voldoende een gezond dieet te volgen en te gaan fitnessen of sporten. Dat kost tijd en doorzettingsvermogen, maar is veruit de gezondste manier. Wanneer je er echter zo snel mogelijk perfect uit wilt zien zul je drastischer maatregelen moeten nemen. Een van de behandelingen die je in dat geval zou kunnen overwegen is liposuctie.

Wat is liposuctie en hoe kun je er baat bij hebben?

Wanneer je aan overgwicht lijdt is dat te zien aan het teveel aan vetmassa dat zich op verschillende plaatsen op je lichaam heeft opgehoopt. Liposuctie komt met een radicale en simpele methode: er wordt vet weggezogen uit de plekken waar het zich heeft verzameld. Zo val je radikaal en snel af.

Bij vrouwen wordt bijvoorbeeld veel vet opgeslagen rond de heupen. Dat is niet zo’m mooi gezicht. Bij mannen verzamelt het vet zich meestal op de buik – ook dat is niet zo fraai. Behalve dat vet op de heupen of op de buik bij zowel mannen als vrouwen in onze cultuur als onaantrekkelijk wordt ervaren is overgewicht ook nog eens erg ongezond. Daarnaast zijn mensen die te dik zijn eerder vatbaar voor allerlei ernstige ziektes zoals bijvoorbeeld hart- en vaatziektes en diabetes.

Het is belangrijk dat de liposuctie gedaan wordt door een erkend arts. Het kan ernstige gevolgen hebben wanneer een liposuctie niet op professionele wijze wordt uitgevoerd. Daarnaast is het ook nog zo dat liposuctie niet voor iedereen weggelegd is. Wanneer je bijvoorbeeld aan een ziekte als diabetes lijdt kan de arts weigeren de operatie te doen. Ook kan het voorkomen dat je allergisch reageert op de anesthesie.

Hoe kun je afvallen met behulp van liposuctie?

Liposuctie zou nooit de enige methode mogen zijn die je aanwendt om af te vallen. Laat je nooit behandelen voordat je een andere arts om een second opinion hebt gevraagd. Of je er nu toe besluit de operatie te ondergaan of niet, het is altijd belangrijk om gezond te gaan eten. Je dieet zou voornamelijk moeten zijn gebaseerd op groente, fruit, vezels, Omega 3 en magere proteïnen.

Je zult ook na de operatie aan fitness of sport moeten gaan doen. Dat is de enige manier om je ervan te verzekeren dat je calorieën en dus het in je lichaam opgeslagen vet verbrandt. Zelfs wanneer je een liposuctie hebt laten uitvoeren zul je nog moeten trainen om ook het vet dat zich op andere plaatsen heeft verzameld te verbranden.

Stel na de liposuctie in samenspraak met je arts een gezond afslankprogramma op. Dat programma zou er voor moeten zorgen dat je aan de ene kant alle noodzakelijke voedingsstoffen binnenkrijgt, maar ook dat meer calorieën verbrandt dan je dagelijkes opneemt.