Echozorg: professionele hulp bij schouderklachten

Echozorg is een bedrijf dat al meer dan tien jaar ervaring heeft bij het behandelen van
allerlei soorten schouderklachten. Het gaat dan met name over langdurige
schouderklachten. Erge schouderklachten kunnen onder andere veroorzaakt worden door
een frozen shoulder of een slijmbeursontsteking in de schouder. Voor dit soort
aandoeningen, en nog veel meer, biedt Echozorg een effectieve behandeling. Voordat het
zover is, moet Echozorg echter nog een diagnose stellen. Dit wordt gedaan met een One-
Week-Echoformule. Tijdens deze formule word je onderzocht door een professionele
echografist en een orthopeed. Het gecombineerde inzicht van deze twee professionals zorgt
ervoor dat Echozorg al met één consult tot een diagnose kan komen. Tijdens het onderzoek
wordt je lichaam eerst onderzocht, en daarna zal er een echo volgen. Wanneer je inderdaad
bent gediagnosticeerd met een frozen shoulder of een slijmbeursontsteking, dan kun je vaak
op dezelfde dag nog behandeld worden.

Effectieve behandeling
De meestgebruikte behandeling tegen schouderklachten is de echogeleide injectie. Deze
injectie wordt zo vaak gebruikt omdat het verreweg het snelste resultaat oplevert. Na een
injectie zul je al snel minder pijn hebben. Een echogeleide injectie is erg nauwkeurig en
daarom effectiever dan een normale injectie. Bovendien werkt het veel sneller dan wanneer
je bijvoorbeeld ontstekingsremmende medicijnen moet slikken. Ook fysiotherapie kun je qua
resultaat niet vergelijken met een echogeleide injectie. Echozorg behandelt per jaar
honderden mensen die last hebben van slijmbeursontsteking. Wat zo handig is aan een
echogeleide injectie, is dat je op het beeldscherm precies kunt zien waar de
ontstekingsremmende vloeistof terecht komt. Zo weet je zeker dat je zo effectief mogelijk
behandeld wordt, en kun je al snel weer alles doen wat je wilt.

Posted in gezondheid | Reacties uitgeschakeld voor Echozorg: professionele hulp bij schouderklachten

Thuis sporten met een hometrainer om af te vallen

Veel Nederlanders hebben te kampen met overgewicht. De gemiddelde Nederlander eet steeds ongezonder en beweegt steeds minder. Om hier wat aan te doen, moeten we dit dus omdraaien. Meer bewegen, en gezonder eten. Er bestaan veel diëten en iedereen kent wel iemand die een dieet volgt, of heeft gevolgd. Vaak is dit maar voor korte duur, en is het niet zo effectief als bewezen wordt. Naast voeding, vergeten mensen vaak dat sporten een grote invloed heeft. Met sporten versnel je het verbranden van calorieën, en val je dus sneller af. Daarnaast krijg je er eer energie van, en is het hartstikke leuk!

Nu kun je overwegen om naar de sportschool te gaan. Echter bewijst de praktijk dat dit voor veel mensen niet werkt. Mensen die eenmaal thuis zijn, moeten vaak discipline opbrengen om naar de sportschool te gaan. Dit is ook niet gek na een lange dag werken. Resultaat hiervan is dat de sportschool aan leden verdiend, die nooit gebruik maken van hun fitnessruimte en apparatuur.

Om dit te voorkomen kun je een fitness apparaat zelf aanschaffen. Zo kun je denken aan een hometrainer of een crosstrainer. Als je één van deze apparaten thuis hebt staan, verlaag je de drempel om te sporten. Je kunt eenvoudig je eigen tijd indelen en efficiënt sporten. Tegenwoordig hebben bijna alle hometrainers en crosstrainers monitoren die bepaalde gegevens aangeven, en verschillende programma’s aanbieden. Door deze variatie blijf je langer gemotiveerd en kun je doelgerichter sporten. Daarnaast is het uiteindelijk voordeliger dan een abonnement op de sportschool, mocht je hier niet actief gebruik van maken. Bekijk maar eens de prijzen van goede hometrainers en crosstrainers, en vergelijk die met een jaar abonnement bij de sportschool!

Posted in sporten | Reacties uitgeschakeld voor Thuis sporten met een hometrainer om af te vallen

Een nieuwe techniek om de huid te behandelen

Je huid krijgt veel te verduren, de gehele dag door. Aangezien de huid het grootste orgaan van je lichaam is, en vrijwel continu wordt blootgesteld aan de buitenwereld, is de huid een belangrijk deel van je lichaam om goed te verzorgen.

Met de loop der jaren zien we dan ook duidelijk een verandering plaatsvinden op de huid die zichtbaar is voor het oog. Zo ontstaan er onder meer rimpels, worden moedervlekken zichtbaarder en kan de huid wat gaan hangen. Allerlei factoren die niet bijdragen aan een goed zelfbeeld voor veel mensen.

PlexR Soft Surgery

Daarom is er nu veel belangstelling voor een innovatieve behandeling om deze kwaaltjes te kunnen verminderen., namelijk de zogeheten PlexR Soft Surgery behandeling.

Dit is een behoorlijk mond vol, maar wat houdt deze nieuwe huidbehandeling exact in?

Geen chirurgische ingreep meer nodig

Voorheen was het gebruikelijk (en eigenlijk nog steeds) om een chirurgische handeling te verrichten wanneer met bijvoorbeeld een moedervlek wilt verwijderen. Met de PlexR techniek is het niet meer nodig om te gaan snijden in de huid. Dit apparaat werkt namelijk met plasmastraling waardoor een deel van de huid kan worden verdampt.

Dit klinkt wellicht wat onaangenaam, maar de behandeling is uiterst veilig en pijnloos. Hierdoor is het ook niet vreemd om te constateren dat steeds meer mensen die hinder ondervinden van een bepaalde huidaandoening, of om cosmetische redenen een dergelijke handeling willen laten verrichten kiezen voor een PlexR behandeling.

Heb jij dus al een tijdje in je hoofd om een kleine ingreep te laten verrichten aan je huid, maar kijk je op tegen een chirurgische ingreep? In dat geval kan de nieuwe PlexR methode voor jou uitkomst bieden.

Posted in gezondheid | Reacties uitgeschakeld voor Een nieuwe techniek om de huid te behandelen

Ondergaan van een ooglidoperatie

ooglidcorrectieWat is Blepharoplasty?

Blepharoplasty is een aandoening waarbij een of beide oogleden in verschillende mate kunnen vallen of dalen. Voor sommigen is dit aangeboren, wat leidt tot misvorming van de levatorspieren die het ooglid beheersen.

Het kan door een ongeluk komen waardoor het weefsel om de ogen wordt beschadigd. Kan door een eerdere oogchirurgie, zoals corrigerende of cataractbehandeling. Neurologische aandoeningen die spierzwakte veroorzaken, kunnen de aandoening ook verergeren, zoals onderliggende systemische aandoeningen zoals diabetes, gordelroos, een beroerte of tumor. Een ooglidcorrectie kan uitkomst bieden.

Echter, in veel gevallen is de oorzaak van een ooglid gewoonweg leeftijd. Naarmate we ouder worden, wordt het weefsel om de ogen uitgerekt en verzwakt. Bovendien kan gewichtstoename leiden tot vetweefsel dat verzamelt rond het ooglid, waardoor het bijna onmogelijk is om het ooglid te laten hangen.

Hoe wordt een bovenste ooglidprocedure uitgevoerd?

Bovenste blepharoplastie is, zoals de naam al doet vermoeden, de aandoening die de bovenste oogleden beïnvloedt. Om deze conditie te corrigeren, worden de remmerspieren verkort en bevestigt, waardoor ze een comfortabelere en functionele positie creëren. Voor elke operatie wordt de patiënt voorafgaand aan de operatie evalueert en bepaalt welke van de oculoplastische technieken het best geschikt is.

Zal het pijn doen? Hoe lang duurt het voordat ik beter ben? Dit zijn twee natuurlijke vragen om te vragen. U kunt zich verrassen om te weten dat een lokale verdoving alles is wat nodig is om het ooglid te laten verdoven. In feite zullen de patiënten kunnen reageren op de instructies van de chirurg om het oog te openen en te sluiten, om de uitlijning te helpen. Een minimale incisie is dan alles wat nodig is.

Uw ooglid kan zwellen en een beetje pijnlijk zijn voor een tot twee weken na de procedure, maar het is zeer ongebruikelijk voor zwaardere pijn. Dat zal niet langer dan de eerste 24 uur duren.

De eindresultaten kunnen vanaf enkele weken tot een paar maanden zichtbaar worden. Het natuurlijke helingsproces is voor ieder individu verschillend.

Posted in gezondheid | Reacties uitgeschakeld voor Ondergaan van een ooglidoperatie

Bodyscan

Als ondernemer van een Software-bedrijf is het dag in dag uit super hard werken. Ik heb een vaste werknemer in dienst en hij doet uitermate goed zijn werk, zowel kwantitatief als kwalitatief. Ik ben van mening dat deze werknemer bijna onvervangbaar is omdat wij elkaar zo bijzonder goed snappen en zo goed op één lijn zitten. Ook is de kennis in deze branche zo specifiek dat je jaren nodig zult hebben om op hetzelfde niveau te zitten als de klanten op dit moment verwachten. Een tevreden werknemer houdt je niet alleen door hem een goed salaris te bieden en een auto van de zaak.  Regelmatig komt er ook nog een leuke bonus omdat we een zeer goede winst hebben behaald met elkaar. Dit afgelopen jaar draaiden we met ons tweeën weer een zeer goede winst. We maakten allebei veel overuren maar uiteindelijk hebben we alles binnen de deadline gehaald. Daar mogen we trots op zijn. Ik wilde mijn werknemer dan ook echt laten blijken dat ik veel om hem geef. Lichamelijk moet mijn werknemer ook goed blijven, stel je voor dat hij ziek wordt? Bij Prescan kan je je lichaam laten onderzoeken door de Bodyscan. De Bodyscan bestaat uit meerdere MRI-scans. Bij de MRI-scans zit ook een cardiologisch onderzoek. De Bodyscan geeft inzicht in de gezondheid, ik vind de gezondheid van mijn werknemer en natuurlijk mijn eigen gezondheid zeer belangrijk. Ik besloot om voor ons beide het onderzoek te boeken. Een onderzoekscoördinator van Prescan belde ons op voor de Bodyscan. Ze nam een medische vragenlijst met ons door ter voorbereiding van het onderzoek. Op een zaterdag stapte we samen in de auto en reden we naar Duitsland. Aangekomen in Duitsland ondergingen we één voor één de onderzoeken. Vier uur later zat ik bij de arts voor de uitslag van de bodyscan. Later kreeg mijn werknemer de uitslag. Gelukkig zagen we er perfect van binnen uit. Ik ben erg blij dat de Bodyscan bij Prescan hebben gedaan.

Posted in gezondheid | Reacties uitgeschakeld voor Bodyscan

Stoppen met roken

Hoewel lange tijd werd beweerd dat roken een ontspannende werking heeft en af en toe roken geen kwaad kan, komen de nadelige effecten van roken steeds meer boven water. Steeds meer mensen stoppen met roken of overwegen om te stoppen.

Maar het stoppen met roken is niet iets dat iedereen zomaar even doet. Stoppen met roken kan namelijk knap lastig zijn. Roken is een verslaving en kenmerkend voor een verslaving is dat er sprake is van ontwenningsverschijnselen. Wanneer iemand met een nicotineverslaving een tijdje niet rookt, treden deze ontwenningsverschijnselen op. Voorbeelden zijn onrust, trillen, concentratieproblemen en snel geïrriteerd of prikkelbaar zijn.

Om de vicieuze cirkel van de ontwenningsverschijnselen te doorbreken is het belangrijk dat de roker een aantal dagen niet rookt. Maar het zijn juist de ontwenningsverschijnselen die ervoor zorgen dat een ex-roker weer terugvalt. Een roker heeft over het algemeen behoefte aan de sigaret om de ontwenningsverschijnselen op te heffen.

Voor het stoppen met roken kunt u verschillende hulpmiddelen gebruiken. Voor mensen die interesse hebben in de cold turkey methode is er een goed boek geschreven door de stoppen-met-roken-guru Allen Carr. Dit boek ondersteunt de geestelijke voorbereiding bij het stoppen met roken.

Ook is stoppen met roken via acupunctuur iets dat de interesse heeft van veel mensen. Hierbij worden er zogenaamde verblijfsknopjes in het oor geplaatst, welke ervoor zorgen dat de wilskracht om te stoppen met roken groter wordt. Ook werkt acupunctuur om de ontwenningsverschijnselen tijdens het stoppen flink te verminderen.

Voor wie wil minderen met roken bieden nicotinepleisters, -zuigtabletten en -kauwgom een uitkomst. Hierdoor krijgt u nog wel nicotine binnen, maar u hoeft hiervoor niet meer te roken. Zo leert u het roken zelf af en kunt u daarna het gebruik van de nicotinepleisters, -zuigtabletten of -kauwgom afbouwen.

Posted in gezondheid | Reacties uitgeschakeld voor Stoppen met roken

Doxycycline: weg met bacteriële infecties!

Aandoeningen die worden veroorzaakt door een bacteriële infectie kunnen behoorlijk vervelend zijn. Vaak zijn dit soort problemen ook erg hardnekkig. Heeft u bijvoorbeeld last van een blaasontsteking, luchtweginfecties, geslachtsziektes waar u vanzelfsprekend zo snel mogelijk vanaf wilt? Dan biedt het medicijn Doxycycline een oplossing.

Werkzame stof

Het gebruik van Doxycyline gaat de strijd aan met bacteriële infecties. De werkzame stof doxycycline stopt de aanmaak van eiwitten in bacterieën. Het gevolg is dat de bacterieën zich niet meer kunnen vermenigvuldigen en afsterven. Het goede nieuws voor u is dat uw klachten of symptomen vervolgens langzamerhand afnemen. Dat is natuurlijk wat u graag wilt!

Waar kunt u Doxycycline voor gebruiken?

Het medicijn pakt een hoeveelheid klachten aan die door bacteriële infecties ontstaan. Artsen schrijven Doxycycline onder andere voor bij:
– Blaasontsteking
– Geslachtsziektes (chlamydia, gonorroe, syfilis)
– Ziekte van Lyme
– Luchtweginfecties
– Vruchtbaarheidklachten
– Malaria
– Q-koorts

Gebruik: waat moet u op letten?

Het medicijn Doxycycline is verkrijgbaar in capsules. U kunt ze halen bij de apotheek. Veel makkelijk is het om ze gewoon online te bestellen op bijvoorbeeld Stoeh.nl
Wanneer u de capsules inneemt, doe dit dan zonder te kauwen. Slik ze gewoon door en gebruik daarvoor een glas water. Het is aan te raden om dit te doen terwijl u zit of staat. Hiermee voorkomt u namelijk dat de capsule in uw slokdarm blijft hangen en op die manier voor irritatie zorgt.

Om maagdarmklachten te voorkomen is het advies om Doxycycline in te nemen tijdens of na de maaltijd. Let er wel op dat u de voorgeschreven kuur helemaal afmaakt, ook al voelt u zich na enkele dagen iets beter. Wanneer u namelijk te vroeg stopt met het innemen van het medicijn, dan kan de ontsteking terug komen. Dat maakt het allemaal nog veel meer vervelend. Hou verder goed de richtlijnen voor de dosering goed in de gaten. Lees hiervoor goed de bijsluiter.

Eventuele bijwerkingen

Wat bijna voor alle medicijnen geldt: na gebruik kunnen er eventuele bijwerkingen optreden. De meeste mensen verdragen Doxycycline probleemloos. Een enkele keer kan er een klacht ontstaan.
Voorbeelden:
– Verkleuring van de tong (meestal zwart)
– Maagdarmklachten (buikpijn, misselijkheid, diarree). Nogmaals: probeer er vooral op te letten om het medicijn in te nemen tijdens of na de maaltijd.
– Overgevoelige huid voor zonlicht
– Schimmelinfecties aan de vagina of anus
Let er verder op dat u doxycycline niet gebruikt wanneer u overgevoelig bent voor dit medicijn (of de gebruikte hulpstoffen) en wanneer u zwanger bent!

Posted in medicijnen | Reacties uitgeschakeld voor Doxycycline: weg met bacteriële infecties!

Spiermassa krijgen met supplementen

Veel topsporters gebruiken supplementen om meer spiermassa te krijgen. Met behulp van supplementen kunnen ze er namelijk voor zorgen dat ze meer spiermassa krijgen en een mooier gespierd lichaam. Ook steeds meer amateurs proberen regelmatig supplementen.

Als je supplementen wilt gebruik is het altijd verstandig om eerst informatie te verzamelen over de soorten supplementen. In de meeste gevallen is het verstandig om eerst advies in te winnen bij iemand die al het een en ander van deze supplementen weet. Een andere goede tip is om recensies en reviews te lezen van supplementen. Op diverse websites als Supplementenfacts.nl vindt je vele reviews die onafhankelijk zijn beoordeeld.

De juiste wijze van gebruik

Veel mensen die voor het eerst supplementen gaan gebruiken doen dit niet op de juiste wijze, waardoor de spieren te snel gaan groeien. Hierdoor kun je hele erge spierpijn krijgen en/of hartklachten. Veel mensen vergeten dat het hart ook een grote spier in je lichaam is. Om dit allemaal te voorkomen is het altijd verstandig om iemand om advies te vragen die er wat van af weet.

De meeste supplementen kun je ook via het internet aanschaffen. Het is dus ook erg makkelijk om eraan te komen. Voor amateurs is het vaak wel verstandig om kant-en-klare shakes te kopen, pas als je er meer van af weet is het aan te raden om de shakes zelf te maken. Een groot voordeel van het maken van shakes is dat je deze kunt maken zoals je zelf wilt. Hiermee kun je dus ook heel gemakkelijk andere ingrediënten hier aan toevoegen. Zo kun je er voor keuzen om bijvoorbeeld de shake wat zwaarder te maken door meer koolhydraten er aan toe te voegen of je gooit er diverse superfoods in zodat je nog meer belangrijke voedingstoffen binnenkrijgt.

Als je supplementen gebruikt om spieren te kweken is het wel de bedoeling dat je ook nog blijft trainen. Als je niet traint zul je ook niet het gewenste resultaat krijgen. Er zijn altijd mensen die denken dat alleen het gebruik van supplementen ook zal helpen, dit is alles behalve de waarheid.

Posted in gezondheid | Reacties uitgeschakeld voor Spiermassa krijgen met supplementen

Leven met een handicap

Leven met een handicap is niet gemakkelijk en is voor de één zwaarder dan voor de ander. Zijn er eigenlijk veel mensen met een handicap in Nederland en worden zij wel voorzien van genoeg hulpmiddelen? Mensen met een handicap voelen zich vaak buitengesloten van de maatschappij, ze kunnen namelijk veel dingen niet doen wat ‘normale’ mensen wel kunnen. Zelfstandig taken uitvoeren is vaak niet te doen zonder de hulp van andere mensen of hulpmiddelen, waardoor veel gehandicapten kampen met een minderwaardigheidscomplex.

Handicap in Nederland

some_textHoe zit het eigenlijk met de handicap cijfers in Nederland? Vreemd genoeg zijn hier geen exacte cijfers over bekend maar er zijn wel meerdere onderzoeken gedaan waardoor er een globale schatting gemaakt kan worden. Uit onderzoek van het SCP (Sociaal en Cultureel Planbureau) blijkt de prevalentie in Nederland te liggen op 8,5%. 4.1% daarvan zijn ernstige beperkingen en 4,4% lichte beperkingen. Dit betekent dat er in 2013 142.000 personen leefden met een handicap. Dat zijn 68.000 personen met een ernstige verstandelijke beperking en 74.000 personen met een licht verstandelijke beperking

Kinderen met een handicap

Hoe zit het eigenlijk met het aantal kinderen met een handicap in Nederland? Personen met een handicap kunnen we indelen in drie groepen: lichamelijke handicap, verstandelijke handicap en zintuigelijke handicap. Daarnaast is het ook mogelijk om een meervoudige handicap te hebben, dit is een combinatie van een lichamelijke en verstandelijke beperking. In Nederland hebben ongeveer 20.000 kinderen een lichamelijke handicap, 45.000 kinderen een verstandelijke handicap en 10.000 kinderen een zintuigelijke handicap. Van al deze personen hebben 6.500 een meervoudige handicap.

Hulpmiddelen gehandicapten

some_textIn Nederland staan we er over het algemeen bekend om dat er goed verzorgd wordt voor gehandicapte mensen en er is ook veel aandacht voor ze. Zeker ten op zichte van andere (Europese) landen hebben de gehandicapten het in Nederland erg goed. Het ontwikkelen van hulpmiddelen om het leven van personen met een handicap gemakkelijker te maken noemen we ook wel assistieve technologie (AT). Deze technologie richt zich specifiek op het ontwerpen van technologische hulpmiddelen ter ondersteuning van het dagelijkse leven van gehandicapten.

Bij hulpmiddelen voor mensen met een handicap kun je denken aan het ontwikkelen van rolstoelen rollators en stokken, aangepaste wc’s en douchewc’s, wandbeugels en hulpstukken, aangepaste borden, bestek en bekers, maar ook compleet aangepaste woningen. Denk aan aangepaste keukens, badkamers, trapliften, zweefliften, plateauliften etc. Kortom in Nederland worden de gehandicapten voorzien van veel verschillende hulpmiddelen.

Posted in Handicap | Reacties uitgeschakeld voor Leven met een handicap

Wat kan je tegen slaapproblemen doen?

Wat kun je zelf tegen slaapproblemen doen?

Om in slaap te komen moet je lichaam en geest een beetje tot rust zijn gekomen, om hiervoor te zorgen kan je gaan wandelen, een bad nemen of een boek lezen. Ook moet je niet voor het slapen gaan nog cafeïne gaan drinken. Dit zorgt er namelijk voor dat je geest wakker word of blijft. Om juist in slaap te komen heb je dit niet echt nodig. Er zijn twee verschillende soorten slapers, je hebt lang- en kortslapers. Langslapers hebben veel slaap nodig om fit te blijven en kortslapers hebben veel minder uur nodig om fit te blijven. Het gemiddelde aantal uren dat een mens per nacht slaapt ligt tussen 6 en 8 uur. Maar het is vooral belangrijk dat je zo lang slaapt als je zelf nodig hebt. Niet iedereen heeft dus hetzelfde aantal uur nodig, als langslapers niet voldoende rust krijgen hebben ze vaak overdag een humeur.

Posted in ontspannen | Reacties uitgeschakeld voor Wat kan je tegen slaapproblemen doen?