Laserkliniek

Introductie

U gaat bewust om met uw uiterlijk en u vindt presentatie belangrijk. U besteedt aandacht aan uw kleding, kapsel en nagels. In uw badkamer staan verschillende producten waarmee u zich verzorgt en uw uiterlijk verfraait.
Niet alles kunt u zelf behandelen en camoufleren. Als het gaat om:

  • overbeharing
  • haaruitval
  • wijnvlekken
  • couperose
  • rimpels
  • spiders
  • ouderdomsvlekken
  • spatadertjes
  • acnelittekens
  • ooglaseren

laat u dan overtuigen van het succes van de lasertechniek en andere technieken zoals chemische peeling en inspuiten van botulinetoxine. De Laserkliniek Twente en de Heuvelrug clinic werken met de modernste apparatuur en middelen en staat onder medische verantwoordelijkheid van dermatologen van de Ziekenhuisgroep Twente.

Behandelmogelijkheden – couperose

Kleine, rode adertjes, ook wel couperose of spiders (spinnekopvaatjes) genoemd, kunnen definitief worden verwijderd met de Versapulse vaatlaser. Ook kleine spataders en wijnvlekken kunnen eenvoudig met deze laser worden behandeld. Mensen met couperose hebben vaak na jaren een verfijnde techniek ontwikkeld om de adertjes te camoufleren. Veel mensen ervaren de kwaal als vervelend en willen een definitieve oplossing. Na een intake wordt de huid in fases behandeld. De meeste cliënten zijn in twee tot vier behandelingen klaar.

Bijwerkingen: Direct na de behandeling voelt de huid warm en branderig aan. De huid is rood en licht opgezwollen. Dit effect kan enkele dagen aanhouden. Op langere termijn zijn tijdelijke pigmentaties van de huid mogelijk. Dit wordt echter zelden gezien. U houdt geen littekens over aan de behandeling.

Behandelmogelijkheden – ouderdomsvlekken

Onderdeel van het huidverouderingsproces is de vorm van bruine vlekken, veelal in het gezicht maar ook bijvoorbeeld op de handruggen.
Deze kunnen met behulp van verschillende technieken worden verwijderd:

Met behulp van een eenvoudige crèmeverdoving kan het plekje als het ware worden afgeschraapt. Er ontstaat dan een schaafwondje dat zonder litteken geneest.
Als er veel plekken aanwezig zijn kunnen deze worden verwijderd met behulp van een chemische peeling. De intensieve trichloorazijnzuur is hiervoor het geschiktst.
Ook lasertechniek kan worden gebruikt om deze vlekken te verwijderen.

Behandelmogelijkheden – overbeharing

Met de Lightsheer Diodelaser kan snel en op een effectieve manier ontsierende beharing worden weggehaald. Tijdens de behandeling vernietigt de laser het haarzakje. De haar komt dan niet terug. Omdat het belangrijk is dat de haren in de groeifase worden vernietigd en niet alle haren tegelijk in deze fase zitten, is het nodig de behandeling met tussenpozen van een paar weken te herhalen. In de Laserkliniek Twente kan elk lichaamsdeel worden behandeld. Veel jonge vrouwen hebben last van dunne haargroei in het gezicht. Ontharen met behulp van hars of scheren heeft niet het gewenste effect. Sterker nog: de haren komen sneller en dikker terug. Met behulp van laserlicht kan de haargroei tot tachtig procent worden verminderd!

De behandeling zelf geeft een prikkelend gevoel. Ontharen met laserapparatuur werkt het best als de huid licht van kleur is en de haren donker zijn.
Ook veel vrouwen van mediterrane afkomst hebben last van overbeharing. Laserapparatuur biedt dan uitkomst.

Bijwerkingen: Over het algemeen zijn er nauwelijks bijwerkingen. Direct na de behandeling blijft een lichtrode uitslag zichtbaar, die na ongeveer twaalf tot vierentwintig uur verdwijnt. Op langere termijn zijn tijdelijke pigmentaties van de huid van het behandelde gebied mogelijk. Dit wordt echter zelden gezien. U houdt geen littekens over aan de behandeling.

Behandelmogelijkheden – couperose

Kleine, rode adertjes, ook wel couperose of spiders (spinnekopvaatjes) genoemd, kunnen definitief worden verwijderd met de Versapulse vaatlaser. Ook kleine spatadertjes en wijnvlekken kunnen eenvoudig met deze laser worden behandeld. Mensen met couperose hebben vaak na jaren een verfijnde techniek ontwikkeld om de adertjes te camoufleren. Veel mensen ervaren de kwaal als vervelend en willen een definitieve oplossing. Na een intake wordt de huid in fases behandeld. De meeste cliënten zijn in twee tot vier behandelingen klaar.

Bijwerkingen: Direct na de behandeling voelt de huid warm en branderig aan. De huid is rood en licht opgezwollen. Dit effect kan enkele dagen aanhouden. Op langere termijn zijn tijdelijke pigmentaties van de huid mogelijk. Dit wordt echter zelden gezien. U houdt geen littekens over aan de behandeling.