Rimpels

Behandelmogelijkheden – rimpels

Rimpels kunnen op verschillende manieren worden behandeld

  • Botuline toxine (Botox) voor kraaienpootjes / fronsrimpels
  • Fillers voor de oppervlakkige, middeldiepe en diepe rimpel
  • Lasertechniek voor uitgebreide gelaatsbehandeling
  • Chemische peeling voor uitgebreide gelaatsbehandeling

Laat u adviseren welke vorm voor u het meest geschikt is!

Botuline toxine (Botox)

Rimpels die het gevolg zijn van spierbewegingen zoals kraaienpootjes en fronsrimpels, kunnen op een eenvoudige wijze worden behandeld met Botox. Dit is een middel dat wordt ingespoten en de spier onder de huid verslapt zodat de huid erboven glad strijkt. Het effect houdt drie tot zes maanden aan.

Bijwerkingen: Eventueel een kleine bloeduitstorting ten gevolge van de prik en in enkele gevallen hoofdpijn.

Fillers (vulmaterialen)

Er zijn verschillende soorten fillers voor oppervlakkige, middeldiepe en diepe rimpels. Afhankelijk van het materiaal dat wordt gebruikt, is het effect tijdelijk of blijvend. Rimpels op diverse locaties in het gezicht en ook eventueel ingezonken littekens kunnen worden behandeld met fillers.

Lasertechniek

Met de CO2-laser wordt een dunne laag van de huid verwijderd. Op zich is deze behandeling pijnlijk en daarom is verdoving en soms zelfs narcose nodig. Het voordeel van lasertechniek is dat zeer nauwkeurig kan worden gewerkt. Het nadeel is de kans op bijwerkingen.
Direct na de laserbehandeling heeft de huid intensieve verzorging nodig. Gedurende ┬▒ twee weken kunt u niet werken. Tot zes maanden na de behandeling moet de huid worden beschermd tegen de zon met een sunblock met hoge factor.

Bijwerkingen: Over het algemeen is de kans op bijwerkingen bij laserbehandelingen klein.
Lichte of donkere verkleuringen van de huid kunnen voorkomen. Deze zijn meestal tijdelijk van aard. Verder is er een gering risico op littekenvorming.

Chemische peeling

Deze bestaat in het algemeen uit intensieve trichloorazijnzuur-peeling. Jessner-trichloorazijnzuur is hiervoor zeer geschikt. Na een grondige reiniging van de huid wordt in twee lagen vloeistof aangebracht. Deze stoffen hebben een etsende werking en zorgen ervoor dat de oppervlakkige huidlagen als het ware oplossen.
Het aanbrengen van de vloeistoffen geeft een kortdurend branderig gevoel. Direct na de behandeling wordt de huid gekoeld met koude lappen. De eerste week na de behandeling is de huid rood en schilferend. Intensieve gezichtsverzorging is dan noodzakelijk. Tot zes maanden na de behandeling moet de huid worden beschermd tegen de zon met een sunblock met hoge factor.